BITEFREE® SZÚNYOG ÉS KULLANCSRIASZTÓ SPRAY

2100 Ft

Kiszerelés:                75 ml

Gyűjtő mennyiség:  15 db

Egységár:                   28 Ft / ml

Leírás

Az új hatóanyag tartalmú BITEFREE® spray 20%-os Picadirin (Saltidin) hatóanyagot tartalmaz és nem tartalmaz egyéb az egészségre fokozottan ártalmas hatóanyagokat Pl.: DEET*!  A riasztószer legalább 6 órán keresztül hatásosan tartja távol a nemkívánatos vérszívókat (pl: szúnyog, kullancs, bögöly). A készítmény szükség esetén alkalmazható ruházaton is, használatakor a ruhán nem hagy foltot. Ajánljuk táborozáshoz, kirándulásokra, horgászatra, különböző sportokhoz, minden olyan szabadidős tevékenységhez amelynél vérszívók áldozatává válhatunk.

 * A vegyületet még az Amerikai Egyesült Államok hadserege fejlesztette ki a II. világháborúban dzsungelharcokra. Később az 1950-es évek derékán kezdték el használni a civil szférában. Elővigyázatosságként a gyártók azt tanácsolják, hogy DEET termékeket ne használjanak ruházat alatt vagy sérült bőrön, és használat után mossák le a kezelt felületet. A DEET ritkán bőr irritációt okozhat, ezért kerülendő a használata. 2009-ben egy francia kutatócsoport készített egy tanulmányt (BMC Biology that DEET) miszerint a DEET korlátozza, lassítja egy az agy működésért felelős enzim működését.

Egy átfogó tesztprogramot végeztek együttműködve az EPA (az illetékes szabályozó hatóság az USA-ban), hogy bebizonyítsák biztonságos a Saltidin®. A tanulmányok azt mutatják, hogy Saltidinnek nincs negatív hatása, és arra a következtetésre jutottak, hogy:

 • biztonságos a használata
 • rendkívül kíméletes a bőrhöz, és nem ragad
 • nem irritáló, szenzibilizáló képességének köszönhetően
 • csak minimális mértékben szívódik fel a bőrben más vegyületekkel szemben
 • a bőrön egy szemmel nem látható vékony “film”réteget képez
 • használható a ruházaton is, nem tesz kárt benne
 • alkalmas a gyermekek számára már 6 hónapos kortól

A Saltidin® hatása a különböző anyagokra, mint a műanyag, a műanyag bevonatokra és tömítőanyagok is tesztelték. Megállapítást nyert, hogy Saltidinnek – ellentétben a többi rovarriasztóval – nincs káros hatása ezekre az anyagra. A Saltidin kozmetikai tulajdonságait is tesztelték. Az eredmény figyelemre méltó: a készítmény nem ragacsos, és kellemes érzetű, és egyidőben biztonságosan használható a bőrön, a használati utasítások betartása mellett. A Saltidinnek van egy lényeges tulajdonsága a csíra gátló hatás, amelyet megerősítettek a vizsgálatok.

A modern riasztószerek tartalmaznak aktív hatóanyagot, és illatanyagot. Miután a terméket alkalmazzák, az illatanyag elpárolog, így csak a hatóanyag marad a bőrön. A hatóanyag lassan párolog, mintegy létrehozva egy “illatos” filmet a bőrön, ami visszataszítja az élősködőket, addig ameddig a hatóanyag teljesen elpárolog. Az emberi “illat” egy olyan mechanizmust okoz, amely vonzza a szúnyogokat, a legyeket és kullancsokat az emberi bőrhöz. A filmréteg távol tartja a rovarokat a bőr azon részein, ahol már kezelték.

A kémiai szempontból a riasztószerek leginkább négy csoport valamelyikébe tartoznak: amidok, alkoholok, észterek vagy éterek. Ezek olyan folyadékok vagy szilárd anyagok amelyeknek viszonylag alacsony az olvadáspontja és forráspontja (150 ° C felett). Ezek mind lassan párolog szobahőmérsékleten.

Fontos megjegyezni, hogy ellentétben az egyéb rovarirtó szerekkel, a célja riasztószernek nem elpusztítani a rovarokat, hanem a rovarok csípésének megakadályozása. Ez azt jelenti, hogy az ilyen szerek hatása sokkal jobb, mint más hagyományos rovarirtó szereknek.

A Saltidin ® védi bárhol: Ha külföldre utazik, vagy bármilyen tevékenység folytat pl. otthon a kertben. Elkerülhető a  szúnyogcsípés és megbízható módja a betegségek megelőzésére, mint például a malária, a dengue-láz, nyugat-nílusi láz és a sárgaláz.

Ruházat

Világos színű ruházat elijeszti a rovarok, amelyek aktívak alkonyatkor és éjszaka. Olyan anyagú ruhát válasszunk amely finoman szőtt, hogy megakadályozzák a szúnyogok csípését a ruhát. Győződjön meg róla, hogy a ruha az egész testet fedi.

Szúnyoghálók

Szúnyogháló védelmet nyújtanak a szúnyogok és a bogarak ellen is és egyéb kártevők ellen.

Légkondicionálás

Rovarok elkerülik a hűvös szobákat, légkondicionált helységek hotelek és apartmanok bizonyos fokú védelmet adnak. Azonban légkondicionáló tárgyát képezi némi ellentmondás: mert vezethet a rossz közérzet és a megfázás. Sok esetben elegendő a helyiség hűtésére két órát, szánni alvás előtt.

Repellensek

Olyan riasztó termékek, amelyek megakadályozzák a rovarok csípését és alkalmazzák a veszélynek kitett bőrfelületekre. A Saltidin hosszan tartó megbízható védelmet nyújt szúnyogok és kullancs esetén. Kérjük, vegye figyelembe a következőket a szerek használata során:

 • Ellenőrizze, hogy kezelte-e az összes érintett bőrfelületet
 • A riasztót alkalmazzuk vékony ruha alatt is, vagy permetezze rá vékony ruhára
 • Ne feledje, hogy a védettség időtartama eltérő lehet attól függően, hogy milyen típusú rovar
 • A védelem időtartama lerövidül, ha izzad, ha magas a páratartalom a levegőben, vagy ha az anyagot lesz letörölték. Ilyen esetekben, kérjük, ne felejtse el újra alkalmazni a terméket, ha szükséges
 • A legtöbb riasztószerek nem teljesen vízálló, így újra kell őket alkalmazni úszás, vagy fürdés után
 • Ha más bőrápolót használ vagy napozni szeretne akkor, mindig alkalmazza a rovarriasztót utolsóként